Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj de susținere pentru trupa Zdob și Zdub & Frații Advahov, care evoluează în această seară cu piesa „Trenulețul” în prima semifinală a concursului internațional de muzică Eurovision Song Contest 2022.

„În această seară “Merge trenul, parcă zboară. Dintr-o țară-n altă țară!”. Ținem pumnii în prima semifinală cu reprezentanții noștri la Eurovision - formația Zdob și Zdub și Orchestra Fraţilor Advahov.
Trenulețul va trece prin 17 țări și invit diaspora noastră să voteze cu numărul #09.
Hey ho, let’s go! #Eurovision2022”, a scris Nicu Popescu pe Facebook. 

Zdob și Zdub & Frații Advahov vor evolua în această seară în prima etapă a concursului Eurovision Song Contest 2022 sub numărul 9, cu piesa „Trenulețul”.
 

Piesa „Trenulețul” interpretată de Zdob și Zdub & Frații Advahov combină stilul rock’n’roll și folclorul. Piesa a făcut furori încă de la lansare, care a avut loc cu câteva zile înaintea reluării circulației trenului Chișinău-București și a fost interpretată direct în gara feroviară de la Chișinău în ziua reluarii circulației trenului

Marea finală a concursului va avea loc pe 14 mai. 

Formația „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internațional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat Moldova cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase, iar în 2011 – cu piesa „So Lucky”.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional Eurovision 2022 are loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino. Eurovision Song Contest 2022 aduce pe scenă reprezentanți din 41 de țări.