Trupa Zdob și Zdub împreună cu Frații Advahov au susținut un mic concert la bordul aeronavei cu care au mers în Italia, pentru a începe repetițiile pentru prima semifinală a Eurovision Song Contest 2022. Aceștia au interpretat piesa „Trenulețul” și au fost susținuți cu aplauze de călători.

„Avem o ocazia fantastică să cântăm împreună un fragment din piesa noastră „Trenulețul” aici pe bordul aeronavei „Chișinău-Bergamo””, a spus solistul trupei Zdob și Zdub Roman Iagupov înainte de a începe interpretarea. 

Pasagerii și personalul de la bordul aeronavei le-au urat mult succes și și-au exprimat speranța că aceștia vor veni cu premiul mare.

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov vor evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 țări. Marea finală a concursului va avea loc pe 14 mai. Piesa „Trenulețul” combină stilul rock’n’roll și folclorul.

Formația „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internațional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat Moldova cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase, iar în 2011 – cu piesa „So Lucky”.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional Eurovision 2022 va avea loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino. Eurovision Song Contest 2022 va aduce pe scenă reprezentanți din 41 de țări.