Gara Feroviară din Chișinău s-a transformat, ieri, vreme de câteva ore, într-un adevărat amfitrion teatral. Peronul a servit drept sală de teatru, cu locuri amplasate pentru vizitatori, iar piesa propriu-zisă a fost jucată chiar pe traversele de cale ferată.

Un eveniment inedit a avut loc grație talentului incontestabil al actorilor de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din CRAIOVA, care au prezentat spectacolul „Orient Express” pe scena improvizată din Gara Feroviară. Textul piesei a fost scris special pentru teatrul craiovean de Matei Vișniec, dramaturg francez de origine română. Autorul dă o încărcătură dramaturgică trenului ca un element simbolic a istoriei poporului nostru în ultimul secol. 

Cei şase actori, trei bărbaţi şi trei femei, întruchipează universul pe care îl întâlnim frecvent în gări: cerșetori și emigranți, călători cu afaceri și prostituate, turiști și soldați etc. Scenele prezentate de aceste personaje par clişee ale vieţii cotidiene. Trebuie să acceptăm că aceste poveşti care întotdeauna par a fi ale altcuiva, sunt de fapt ale noastre. 

Premiera spectacolului a avut loc în mai 2009, în cadrul unui proiect teatral European.

Spectatorii au apreciat atât piesa de teatru, cât și evenimentul în sine, arătându-se dornici de organizarea a unor proiecte teatrale similare, care oferă posibilitatea pasionaților de artă de a se bucura de clipele favorabile sufletului și culturii.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Ministerului Transporturilor și  Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.