Primarul ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că își va suspenda activitatea de membru al Partidului Socialiștilor odată ce va fi validat mandatul de primar. Declarația a fost făcută cu puțint timp în urmă în cadrul unui briefing de presă. Totodată, socialistul a mai spus că a încercat să-l telefoneze pe contracandidatul său, Andrei Năstase, însă fără succes.

Primarul ales a declarat că, așa cum a promis, își va suspenda calitatea de membru al PSRM odată ce va fi validat mandatul de primar. Totodată, spune reprezentantul PSRM, așa cum a anunțat anterior, vine cu o propunere către reprezentanții blocului ACUM de a diviza, la egal, responsabilitățile în cadrul Primăriei Chișinău.

Potrivit lui, este vorba despre oferirea celor de la PPDA și PAS a două funcții de viceprimar, cel puțin doi pretori, dar și modificarea legislației ce ar permite crearea funcției de președinte permanent al Consiliului municipal, care, la fel, le va reveni celor din ACUM.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu Andrei Năstase, Ceban a declarat: „Am încercat să-l telefonez de dimineață, nu mi-a răspuns”.

Știrea se actualizează!