Deputatul blocului ACUM, Iurie Reniță, susține că „în urma eșecului regretabil cu primăria Chișinăului, în loc să se purceadă la o analiză exigentă, imparțială și responsabilă, unii „experți și analiști” își etalează capacitățile lor narative pentru a identifica „vinovații”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul scrie că „tot ei au mai făcut-o și anterior, doar că n-au fost chiar atât de ridicoli, de această dată fiind în postura unor „matrioshki” simpatice pe exterior, dar goale pe interior.”

„Cu atât mai mult cu cât nici chiar nechezatul cailor, nici prosoapele naționale sau sunetul buciumurilor nu i-au ajutat să se manifeste plenar în calitate de „analiști și experți electorali” în circumscripțiile lor uninominale pe 24 februarie 2019”, se arată în postarea lui Reniță. 

Acesta a venit și cu o sugestie pentru „experți și analiști”.

„Aș avea și eu o sugestie respectuoasă: mai ușurel cu narativele și analizele, nu de alta dar chiar va trebui să dăm crezare proverbialei constatări: „Deocamdată doar Igor Dodon își onorează promisiunile!”. Se impun stringent alte acțiuni și abordări - de consolidare și dialog onest și responsabil. Și acestea, indubitabil, vor urma”, susține deputatul.