Stanislav Pavlovschi, fostul ministru al Justiției din Guvernul condus de Maia Sandu, susține că victoria lui Ion Ceban în scrutinul local pentru Chișinău este rezultatul lipsei de activitate a guvernării în cele cinci luni de activitate. Potrivit lui, chișinăuienii „și-au pierdut, din păcate, speranța”.

Cetățeanul a dat o lecție dură guvernării. Este evident acest lucru! Va fi oare studiată ea? Vor fi oare trase concluziile care se impun? Sau, iarăși, va fi blestemat sărmanul și chinuitul nostru popor? Așa ceva ar fi o greșeală. La fel ca și de blamat candidatul nostru. În opinia mea, cinci luni de lipsă de activitate din partea guvernării, care a venit la putere pe valul așteptărilor electoratului, au predeterminat acest rezultat. Lumea deja a pierdut speranța. Din păcate!”, a scris Pavlovschi.

Amintim că în urma procesării a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban (PSRM) a obținut 52,39%, în timp ce Andrei Năstase (ACUM) – 47,61%.

De precizat că este pentru prima dată în istoria mun.Chișinău când funcția de primar îi revine reprezentantului unui partid de stânga.