Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, vine cu un mesaj către Ion Ceban după ce reprezentantul PSRM a înins în cel de-al doilea tur de scrutin pentru șefia capitalei. Fostul edil spune că nu se bucură de rezultatele alegerilor, „dar nimic nu este mai important în momentul de față decât să lăsăm emoțiile deoparte, interesele de partid și cele personale”.

Aveți de lucru. Aș fi ipocrit să spun că mă bucur, din moment ce toată campania a fost mimată și dirijată, cu dezbateri jalnice. A fost clar și s-au văzut aranjamentele. Dar nimic nu mi se pare mai important în momentul de față decât să lăsăm emoțiile deoparte, interesele de partid și cele personale și să vă concentrați asupra problemelor cetățenilor. Cele reale! Cele zilnice!”, a menționat el.

Ruslan Codreanu a expediat și două rapoarte de activitate în perioada când activa în calitate de viceprimar și primar interimar „pentru a-l ajuta” pe Ion Ceban.

De astăzi, dvs. aveți de gospodărit un oraș întreg. Chișinăul este centrul de dezvoltare al țării, aici se colectează cei mai mulți bani. Chișinăul este un motor economic pentru Moldova. Chișinăul este un oraș de care avem de ce să fim mândri. Iar Dvs. trebuie să manifestați deschidere către toți și cei care v-au votat, și cei care nu v-au votat, să nu vă mai victimizați, să aveți un contact permanent cu socitatea civilă, cu media, să fiți conectat la problemele cetățenilor, să vă înconjurați de oameni bine pregătiți, să nu împărțiți funcții. Mult succes!”, a precizat fostul primar interimar.

De precizat că Ruslan Codreanu nu a fost admis la scrutinul local după ce organele electorale au anunțat că au depistat mai multe nereguli în listele de subscripție, prezentate de fostul edil pentru a se înregistra în calitate de candidat independent.

Amintim că în urma procesării a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban a obținut 52,39%, în timp ce Andrei Năstase – 47,61%.