Analistul politic Cristian Hrițuc lasă de înțeles că că pactul ruso-german pe Republica Moldova a eșuat pentru că Rusia e mai periculoasă decât se credea. Un alt element al scorului obținut de candidatul ACUM ar fi, în opinia lui Hrițuc, absența unioniștilor de la vot.

„Cred că unioniștii din Chișinău au zis astăzi, păi fmm ...dar de câte ori să vă scoatem din rahat”, scrie Hrițuc pe pagina sa de Facebook. 

Analistul mai spune că: „Poate acum toți cei care ați aplaudat pactul ruso-german, instaurarea alianței Kozak la Chișinău, realizați cam ce a ieșit. Sincer, efectele au apărut mult, mult mai rapid decât se aștepta toată lumea. Au fost o grămadă de oameni care au zis că Rusia e mai puțin periculoasă. Nu s-a mers pe o alianță PDM-ACUM, nu s-a încercat o negociere cu Plahotniuc și s-a agreat o coalitie contra naturii”.

Acesta completează prin faptul că putea să se găsească un compromis, o retragere a lui Plahotniuc, urmată de o coalitie.

„Premierul Filip nu v-a placut, eee, luati-l pe Dodon și spalati-va cu el pe cap. Continuati să ii fugariti pe pdm isti, continuati cu prigoana si asa o să îi aruncati si pe parlamentarii Pdm în mana lui Dodon, iar dupa o să va uitați cum acesta o să o arunce pe Maia peste garde. Cand o sa vreti sa sunati la Berlin, ca să va plangeti, o sa vedeți ca telefonul e redirectionat la Moscova”, conchide analistul