Igor Dodon îndeamnă chișinăuienii să voteze „cu rațiune, nu cu emoții”. Potrivit șefului statului, anume votarea cu emoții a dus Chișinăul într-o stare dezastruoasă.

Avem o situație, în ultimii 15 ani, destul de stranie în Chișinău. Deseori se votează nu pentru cineva, dar împotriva cuiva. Deseori se votează răul cel mai mic, foarte des se votează geopolitic. Mesajul meu către chișinăuieni este foarte simplu. Nu va veni Moscova, Bucureștiul, Bruxelles-ul sau Kievul să facă ordine la noi în Chișinău. În Chișinău, ordine vom face noi”, a spus el după ce a ieșit din secția de votare.

Dodon a îndemnat locuitorii capitalei să „nu călce pe aceeași greblă pe care am călcat cu toții împreună în ultimii ani”.

Foarte des mergeam la vot, o bună parte din chișinăuieni, și chiar dacă știam că nu-i cel mai bun candidat, dar îl votau geopolitic pentru că vine nu știu ce fel de ciumă, de ce culoare, verde, albastră, galbenă, roșie. Poate ajunge de această dată? Să lăsăm experimentele, să lăsăm persoanele care isterizează. Oare ne trebuie în Chișinău, începând cu ziua de mâine, cineva să facă isterică așa cum a făcut-o săptămânele trecute? Vă îndemn să votați cu rațiunea, nu cu emoțiile, pentru că emoțiile ne-au făcut să ajungem în situația, în starea în care se află Chișinăul”, a menționat el.