Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și-a exercitat dreptul la vot, însoțită ca și în primul tur de către soțul ei. Speakerul a declarat că a votat „pentru un gospodar adevărat, care va veni la Primăria Chișinău și știe ce are de făcut”, dar nu în favoarea celuia care „își dorește să devină edil doar pentru un an sau mai puțin, pentru ca pe viitor să se antreneze într-o altă cursă electorală”.

„Am votat pentru un adevărat gospodar care va veni la Primărie să facă ordine în oraș. Îmi doresc prioritar să fie rezolvate problemele pe care toți le cunoaștem, drumuri mai bune, condiții de viață eficiente, condiții în grădinițe, școli, spitale, etc. De asemeneavreau ca la cârma orașului să fie ales un primar care va veni pentru patru ani și nu pentru jumătate sau un an de zile sau să folosească aceste alegeri drept trampulină pentru alte scrutine”, a spus șefa Parlamentului.

Anterior se vehicula în presă că Andrei Năstase ar folosi alegerile locale, drept o cale pentru a se antrena la anul în alegerile prezidențiale. Politicianul nu a confirmat însă aceste zvonuri.

realitatea.md