Oservatorii Asociației „Promo-LEX” au sesizat 31 de incidente la secțiile de votare în dimineața acestei zile. Cele mai multe cazuri, nouă la număr, țin de nesigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot, dintre care opt în Chișinău.

La alte două secții de vot din Chișinău nu era energie electrică înaintea deschiderii secției de vot.

Totodată, la o secție de vot din sectorul Centru, camera video și laptopul au fost păstrate în al doilea safeu care nu putea fi deschis din cauza că în momentul deschiderii safeului s-a rupt cheia. A fost solicitată asistența specialiștilor, însă până la ora 07.30 nu a putut fi soluționată problema. Operatorii au notat alegătorii pe o foaie.

Observatorii au mai notat cel puțin două cazuri de agitație electorală. În Chișinău, o persoană se afla în apropiere de intrarea în secția de votare și îndemna persoanele să voteze pentru un anumit candidat.

Alte incidente s-au referit la prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare, fotografierea buletinelor de vot, întreruperea procesului de filmare la deschiderea secțiilor de vot etc.

Ziarul Național