Îşi doresc o viaţă mai bună, drumuri asfaltate, sistem de canalizare şi mai multe locuri de muncă stabile. Sunt doar câteva dintre principalele aşteptări ale alegătorilor de la noii primari, care vor câştiga în turul doi de scrutin. Oamenii îşi pun mari speranţe în cei care vor veni în fruntea localităţilor. În viziunea lor, noii primari trebuie să fie oameni gospodari, implicaţi plenar în rezolvarea problemelor localităţilor, relatează Moldova 1.

Locuitorii din Cantemir spun că au votat pentru un primar gospodar, care le va asigura o viaţă mai bună, inclusiv locuri de muncă.

Nu avem nimic pentru oameni, prin sate nu au unde lucra, e puţin lucru aici la noi, uzina este închisă”.

Să fie libertate, să nu se certe unul cu altul şi să-i ajute pe bătrâni”.

Dorim ca noul primar să facă ordine în oraş, tânăra generaţie să revină în ţară” spun locuitorii din Cantemir.

La Rădulenii Vechi, din raionul Floresti, şi Cubolta din Sângerei, alegătorii spun că îşi doresc un oraş prosper şi o infrastructură modernă.

Noi votăm pentru un primar gospodar şi să avem apă în sat şi să fie ordine”.

Să fie om bun, trebuie să ne dea locuri de muncă, să dea mobilier nou la şcoală, la grădiniţă

Sperăm ca viitorul primar să ne facă gazul în sat, să avem canalizaţie”.

Să avem parte şi noi de un sistem de canalizare, proiectele să fie scoase la bun sfârşit, de reabilitare a conacului boieresc, cred că pe viitor statul ne va susţine ca să avem şi noi drumuri asfaltate” susţin oamenii din raionul Sângerei.

Şi locuitorii din Moara de Piatră şi Chetrosu, sate din raionul Drochia, spun că şi-au dat votul pentru un viitor prosper.

Să avem un viitor mai bun, trebuie locuri de lucru, lumea să rămână să lucreze aici, să nu plece peste hotare”.

Să fie schimbări în ţară, avem nevoie să avem un trai mai bun, mai decent, salarii mai mari”.

Să îmbunătăţească viaţa, pensia să mai crească şi votăm pentru cei care credem că sunt mai buni, să fie pace în viaţă”.

Votez pentru un viitor ca tinerii să nu plece din ţară cu o familie întregită, să fie şi un sat amenajat, şi o casă amenajată, toţi să fie încadraţi în lucru, să ştie de toate problemele satului” sunt doleanţele locuitorilor din satul Rădulenii Vechi, din raionul Floreşti.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, în listele electorale au fost incluşi putin peste 2 milioane 818 mii de alegători. În primul tur de scrutin, s-au exprimat dreptul la vot 1 176 062 de alegători, ceea ce constituie o rată de participare de 41,78 la sută.