Prim-ministrul desemnat al României, Ludovic Orban, dar și mai mulți politicieni au îndemnat locuitorii din Chișinău să meargă duminica, 3 noiembrie, la vot. Potrivit liderului PNL din România, Republica Moldova are nevoie de o democrație curată, iar exercitarea votului este un pas important pentru păstrarea sănătății democrației.

Chișinăul și toate celelalte administrații locale din Republica Moldova au nevoie de dezvoltare și de un parcurs european. Îmi doresc ca votul din 3 noiembrie să arăte că frații noștri moldoveni iubesc democrația și vor să fie alături de noi, în Europa”, a menționat Ludovic Orban.

Primarul municipiului Cluj-Napoca din România, Emil Boc, la fel a îndemnat chișinăuienii să iasă la vot pentru a-și face vocea auzită.

Suntem convinși că mâine opțiunea locuitorilor din Chișinău va fi pentru un model de administrație care să racordeze corect orașul la spațiul românesc și european”, a menționat edilul.

Primarul de Oradea, Ilie Bolojan, a promis că va acorda tot sprijinul Primăriei Chișinău pentru implementarea mai multor proiecte.

Edilul de Timișoara, Nicolae Robu, a menționat că ar putea exista o relație excepțională, frumoasă și fructuoasă în cazul în care alegerile din Chișinău vor fi câștigate de forțele proeuropene.

Totodată, europarlamentarul Siegfried Mureșan a spus că alegerile din Chișinău sunt cel mai important test pentru parcursul european al R.Moldova de la investitura noului Guvern.

Este foarte important ca locuitorii Chișinăului să iasă la vot în număr mare și să-și arate susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, susține el.

Amintim că anterior și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că după o lungă criză poltică prin care a trecut Primăria Muncipiului Chișinău, mâine, prin alegeri, se poate pune capăt haosului care a dominat capitala R.Moldova.

Detalii: Traian Băsescu: Mâine, prin alegeri, se poate pune capăt haosului care a dominat capitala R.Moldova