După o lungă criză poltică prin care a trecut Primăria Muncipiului Chișinău, mâine, prin alegeri, se poate pune capăt haosului care a dominat capitala R.Moldova. Declarația aparține fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a amintim că duminica, 3 noiembrie, lupta pentru Chișinău se va da între liderul coaliției proeuropene ACUM, Andrei Năstase, și reprezentantul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

În politică am recomandat și am acționat întotdeauna în funcție de ce este mai bine pentru cetățeni. Alegerile de mâine au o miză uriașă pentru R.Moldova. Mă adresez tuturor locuitorilor municipiului Chișinău, dar și din localitățile limitrofe care votează pentru Primarul General. Nu permiteți, prin neimplicare, ca acest oraș simbol să devină o nouă cucerire a propagandei agresive ruse”, a menționat el.

Traian Băsescu s-a adresat locuitorilor capitalei RM să nu se lase umiliți de cei „care încă visează la vremurile lui Stalin”.

El a amintit că politicienii proeuropeni au scos Republica Moldova „de sub oligarhul Plahotniuc”. Potrivit lui, un vot pentru forțele proeuropene este „un vot spre mai binele” fiecăruia dintre cetățenii R.Moldova.

Amintim că duminica, 3 noiembrie, în 384 de localități din R.Moldova va avea loc turul II al alegerilor primarului.