Sondajul la ieșirea de la urne (sondaj de tip exit-poll) va avea loc pe parcursul zilei de mâine, 3 noiembrie, în 67 de secții de vot aflate pe raza Municipiului Chișinău. Rezultatele acestuia vor fi publicate imediat după închiderea secțiilor de votare, în cadrul unei conferințe de presă începând cu ora 21:01.

Institutul de Marketing și Sondaje (IMAS), unul dintre realizatorii sondajului, face apel la echipele celor doi candidați rămași în cursa electorală, la politicieni și mass media să nu promoveze pe parcursul zilei de vot nici un fel de cifre sau rezultate care ar face trimitere la sondajul de tip exit-poll.

„Orice inițiativă de acest tip nu va încerca decât să manipuleze opinia publică. Singurele date reale ale sondajului vor fi cele care vor fi publicate oficial la ora 21:01 în cadrul conferinței de presă”, se arată într-un anunț semnat de directorul IMAS, Doru Petruți.

În context, compania își exprimă speranța că efortul său va conduce spre date cât mai relevante și utile pentru societatea noastră.

realitatea.md