Un candidat la funcția de primar dintr-o localitate în raionul Orhei amenință consilierii locali „cu ispravă fizică și cu moartea” dacă aceștia nu se vor dezice de funcția de consilier. Cazul a fost înregistrat la sfârșitul lunii octombrie de către reprezentanții Centrului de Politici și Reforme (CPR) și expediat în adresa Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit informației publicate, în seara zilei de 27 octombrie, în comuna Cucuruzeni (r-nul Orhei), candidatul independent la funcția de primar al localității, Petru Cocerva, a amenințat consilierii locali de la Partidul „ȘOR” cu ispravă fizică, chiar și cu moartea, dacă aceștia nu vor înceta agitația electorală în favoarea candidatului formațiunii sale pentru șefia Primăriei și contracandidatul lui Cocerva, Ilia Pranețchii, și nu se vor dezice de funcția de consilier.

În urma acestor conflicte au parvenit 2 apeluri la 112 din partea a 2 persoane care au fost agresate verbal și fizic, în urma cărora au intervenit 2 echipaje de Poliție în comuna Cucuruzeni. Persoanele vătămate au depus plângeri, iar echipajul a plecat la casa lui Petru Cocerva pentru a concretiza toate circumstanțele. Acesta a manifestat un comportament agresiv, inadecvat, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor narcotice, a înjurat polițiștii și a părăsit locul fără urme”, se menționează în raportul CPR.

Potrivit reprezentanților Centrului care fac referire la informația parvenită de la cetățeni, Petru Cocerva a avut antecedente penale și chiar și-a modificat numele de familie.

De precizat că duminica, 3 noiembrie, în comuna Cucuruzeni (r-nul Orhei), dar și în alte 383 de localități din R.Moldova, va avea loc turul II al alegerilor primarului.