În ziua de duminică, 3 noiembrie, centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate ale Agenției Servicii Publice vor activa conform unui program special de muncă. Prin urmare, acestea vor fi deschise în intervalul orar 7:00-21:00, iar angajații vor elibera buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.

Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrul multifuncțional și serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.

Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

În context, Agenția Servicii Publice precizează că în scopul asigurării bunei desfășurări a turului al doilea de scrutin pentru alegerile locale generale, începând cu 29 octombire și până pe 3 noiembrie, subdiviziunile teritoriale ale ASP asigură eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale.

Totodată, în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, înregistrarea la domiciliu și/sau la reședința temporară se va efectua conform principiului teritorial de deservire a populaţiei, și anume - la centrele multifuncționale și la serviciile eliberare a actelor de identitate în a căror rază de competenţă teritorială se află locuința asupra căreia solicitantul dispune de dreptul de proprietate sau de folosință în condițiile prevederilor legale.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale Call-centrului 14-909, (+373) 022-25-70-70 sau vizualizate pe site-ul instituției: www.asp.gov.md.

realitatea.md