Agenția Națională Transport Auto așteaptă revenirea la muncă a doi angajați de-ai săi care în ultimii patru ani au deținut funcția de primari. Este vorba despre Vitalie Șalari, primarul din com.Băcioi (mun.Chișinău) și Ion Gamarț, primarul din com.Pelivan (r-nul Orhei).

Potrivit directorului adjunct al ANTA, Igor Guja, atât Șalari, cât și Gamarț sunt angajații Agenției, însă odată cu alegerea lor în funcția de primari în anul 2015, contractele de muncă au fost suspendate. Totuși, termenul suspendării relațiilor de muncă cu persoanele menționate a expirat la sfârșitul lunii iunie 2019, iar cei doi edili nu au prezentat niciun act ce ar argumenta neprezentarea la locul de muncă de bază.

În acest sens, Igor Guja, a expediat un demers în adresa Comisiei Electorale Centrale, solicitând informația dacă termenul mandatului de primar a celor doi este valabil la situația din 28 octombrie 2019.

De precizat că ambii primari au candidat și la scrutinul din 20 octombrie. În urma alegerilor din Băcioi, Vitalie Șalari s-a plasat pe locul IV cu 12,8%, fiind exclus din cursa electorală. Ion Gamarț, la fel, a pierdut alegerile în com.Pelivan, obținând doar 16,3%.