Deputatul Octavian Țîcu și Partidul Unității Naționale declară susținerea pentru candidatul la funcția de primar general al mun.Chișinău din partea blocului ACUM, Andrei Năstase. Totodată, parlamentarul a îndemnat locuitorii capitalei care l-au votat în primul tur să-l susțină de această dată pe liderul PPDA.

A doua zi după primul tur de scrutin am declarat că îl voi susține pe Andrei Năstase dacă va face o declarație fermă că nu va face alianță cu PSRM și va opta pentru o majoritate proeruopeană îndreptată spre interesele locuitorilor orașului. Am luat act de declarația de aseară a lui Andrei Năstase că nu va face o alianță politică cu Partidul Socialiștilor și va susține ideea unei majorități îndreptate spre interesele chișinăuienilor. Din acest moment, Andrei Năstase s-a angajat în fața cetățenilor și alegătorilor cu acest legământ. Prin urmare, îmi declar susținerea personală și a Partidului Unității Naționale pentru Andrei Năstase și îndemn locuitorii Chișinăului, cele 5% de caracter și demnitate, să voteze duminica candidatura blocului ACUM la Primăria orașului Chișinău”, a declarat Țîcu în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, este vorba despre „un ultim compromis în alegerea răului celui mai mic” pe care îl cere pentru că de azi înainte va „reprezenta plenar interesele politice alături de Partidul Unității Naționale în toate scrutinele politice, electorale care vor urma”.

Amintim că Andrei Năstase a promis că nu va face „coaliții politice” cu Partidul Socialiștilor la nivel local. Potrivit lui, chișinăuienii au nevoie de coaliții în jurul proiectelor, și nu între politicieni.

Detalii: Chișinău 2019 // Năstase promite că nu va face „coaliție politică” cu PSRM