Conducerea Comisiei Electorale Centrale a avut azi o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii s-a discutat atât situația în jurul scrutinului local și parmanentar nou din R.Moldova, cât și alegerile Președintelui în România.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, CEC a fost reprezentat de către președintele Dorin Cimil și vicepreședintele Vladimir Șarban. Părțile au realizat un schimb de păreri despre reușita organizării alegerilor locale generale și a celor parlamentare noi din 20 octombrie 2019, care, în opinia diplomatului român, s-au desfășurat într-o manieră democratică, cu respectarea standardelor internaționale în domeniu.

Un alt scop al întâlnirii a ținut de informarea conducerii CEC despre organizarea, pe 10 noiembrie curent, a alegerilor Președintelui în România. În acest context, Dorin Cimil, i-a asigurat pe interlocutori de toată deschiderea și susținerea CEC pentru organizarea scrutinului în cele mai bune condiții.

Pentru cetățenii români, aflați în Republica Moldova, au fost organizate 37 de secții de votare.