Vladimir Munteanu, candidatul la funcția de primar în orașul Codu (mun.Chișinău), este acuzat de folosirea resurselor administrative în cadrul campaniei electorale. O petiție cu privire la încălcările depistate a fost expediată de către AO „Primăria MEA” în adresa Comisiei Electorale Centrale.

Reprezentanții asociației anunță că la data de 10 octombrie (cu 10 zile înainte de primul tur de scrutin) pe site-ul oficial al Primăriei Codru a fost postat un anunț privind darea de seamă a primarului Vladimir Munteanu care este și candidat în actualul scrutin.

AO „Primăria MEA” menționează că primarul interimar al localității, Ruslan Cazacu, a deținut funcția de secretar al consiliului orășenesc în perioada când Munteanu activa în calitate de edil.

Astfel, prin relația stabilită la locul de muncă, există riscul ca administrația publică locală să fi favorizat primarul degrevat și candidatul la funcția de primar – Vladimir Munteanu”, se menționează în petiția asociației.

În acest sens, Comisiei Electorale Centrale i s-a solicitat examinarea cazului prin prisma prevederilor Codului Electoral care interzic candidaților folosirea mijloacelor publice în campaniile electorale.

De precizat că la data de 3 noiembrie va avea loc turul II al alegerilor primarului în peste 380 de localități, inclusiv orașul Codru, unde vor lupta candidatul independent Vladimir Munteanu și reprezentantul blocului ACUM, Stelian Manic.

În urma alegerilor din 20 octombrie, Munteanu a obținut 35,25% (1958 voturi), iar Manic – 31,58% (1754 voturi).