Maxim Lebedinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale vine cu informații suplimentare cu referire la știrea publicată de către portalul Deschide.MD despre un caz de votare multiplă, depistat în raionul Soroca. Potrivit reprezentantului CEC, organele electorale au sesizat deja organele Procuraturii pentru a investiga acest caz „cu lux de amănunte”, iar persoana riscă să fie trasă la răspunderea penală.

Un cetățean din raionul Soroca s-a prezentat la secția de votare unde și-a exprimat dreptul la vot, prezentând buletinul de identitate. Ulterior, același cetățean a mers la Spitalul raional unde a fost internat pe anumite motive. Când s-au prezentat funcționarii electorali cu urna mobilă pentru a asigura dreptul de vot a cetățenilor care se aflau internați în acea zi în spital, dumnealui și-a permis să voteze repetat”, a declarat Lebedinschi.

Potrivit lui, fapt că persoana a votat a doua oară a fost atestat la momentul când funcționarii electorali s-au întors la secțiile de votare și au introdus datele bărbatului în sistemul informațional SIAS „Alegeri”.

Astfel, s-a adeverit că acest cetățean, pe parcursul zilei, deja a fost la secția de votare. Luând în considerație că sistemul SIAS «Alegeri» s-a dovedit a fi eficient și s-a depistat această trișare, organele electorale au sesizat organele procuraturii pentru a investiga acest caz cu lux de amănunte”, a menționat Maxim Lebedinschi.

Amintim că Deschide.MD a scris despre faptul că reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au depistat un caz de votare multiplă în cadrul scrutinului din 20 octombrie. Cazul a avut loc în raionul Soroca, unde un bărbat ar fi votat pe lista suplimentară la o secție de votare din municipiul Soroca, cât și pe lista secției de votare din satul Dubna (r-nul Soroca).

Detalii: Un caz de votare multiplă la Soroca, depistat de CEC