Comisia Electorală Centrală a depistat un caz de votare multiplă în cadrul scrutinului din 20 octombrie. O solicitare cu privire la necesitatea efectuării măsurilor procesuale în regim de urgență a fost expediat în adresa Procuraturii Generale.

Potrivit informației publicate, cazul a avut loc în raionul Soroca, unde un bărbat ar fi votat pe lista suplimentară la o secție de votare din municipiul Soroca, cât și pe lista secției de votare din satul Dubna (r-nul Soroca).

Astfel, menționează reprezentanții CEC, acest caz reprezintă semne constructive ale componentei de infracțiune prevăzute de art. 182 (al.1) din Codul Penal – „Falsificarea rezultatelor votării” ce se pedepsește cu o amendă de până la 37 500 lei sau cu închisoare de până la 2 ani.

Având în vedere că în s.Dubna se va organiza turul II de scrutin pentru funcția de primar, precum și faptul că urmează a fi prezentate toate materialele aferente procesului electoral în vederea confirmării sau invalidării rezultatelor alegerilor de către instanța de judecată în circumscripția respectivă, solicităm efectuarea măsurilor procesuale în regim de urgență cu informarea Comisiei în acest sens”, se menționează în solicitarea CEC.

De precizat că pentru funcția de primar în satul Dubna (r-nul Soroca), în turul II care va avea loc la data de 3 noiembrie, vor lupta democratul Valerian Prutean și socialistul Pavel Gadibadi.