Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare pentru alegerile locale generale s-a încheiat. Cetățenii Republicii Moldova și-au ales reprezentanții în autoritățile administrației publice locale. Totodată, cetățenii cu drept de vot din 4 circumscripții electorale uninominale și-au ales deputații care-i vor reprezenta în Parlament.

Conform rezultatelor preliminare, la scrutinul local de astăzi au votat circa 1 mln 174 mii de alegători sau 41,7 la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale.

În cele ce urmează, datele din procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi introduse în Sistemul informațional și vor putea fi afișate rezultate preliminare ale alegerilor locale generale.

Atragem atenția că toată informația oferită până la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare, poartă un caracter preliminar.

Luni, 21 octombrie, la ora 15.00, CEC va comunica bilanțul preliminar privind totalizarea rezultatelor alegerilor locale generale și a celor parlamentare noi.

De menționat că la alegerile din 2015 la vot au participat 1 386 331 sau 48,96%.