Moldovenii din Franța, Italia și Belgia sunt cei mai activi în procesul de votare pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 50 (La Vest de R.Moldova). Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, cea mai mare prezență la urnele de vot a fost înregistrată în orașele Nice și Paris (Franța), Parma, Napoli, Bologna și Brescia (Italia), dar și Bruxelles (Belgia).

În total, până la ora 18.00 la cele 85 secții de votare și-au exercitat dreptul la vot în jur de 6 900 de persoane. La nicio secție de votare nu este înregistrată participarea a peste 300 de persoane.

În ceea ce privește circumscripția nr.48 (Transnistria de sud), până la moment au votat 1 100 de persoane. Totuși, în 8 secții de votare destinate alegătorilor din stînga Nistrului rata de participare este 0 (zero).

În circumscripția nr.17 (Nisporeni) - au votat peste 23 300 alegători, iar în circumscripția nr.33 (Chișinău, suburbiile de sud) – circa 20 mii alegători.

Pe parcursul zilei, CEC a fost informată despre 58 de cazuri de încălcări sau incidente în perioada orelor 07-14.00. Dintre acestea 17 cazuri țin de agitația electorală, 11 de afișarea afișajului electoral, 4 cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. Toate cazurile se examinează de către Inspectoratul General al Poliției.