Primul lucru pe care l-a făcut Năstase în calitate de Ministru de Interne al Republicii Moldova a fost să îl numească pe cumătrul său în funcție de Șef al Poliției Naționale, iar din prima venire la Primărie, încalcă legea și implică angajații primăriei, din contul orelor de serviciu, în activitatea electorală. Declarația aparține candidatului la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dumitru Țîra.

Potrivit lui, Năstase s-a autosuspendat miercuri, 9 octombrie, din funcția de primar general al municipiului Chișinău, drept urmare, el nu are un temei legal pentru a ține o ședință în Primărie.

Mai mult, odată ce Năstase participă în cursa pentru funcția  de primar, el încalcă legea prin organizarea unei întâlniri electorale cu funcționarii Primăriei în timpul orelor de serviciu. Conform prevederilor legale, Andrei Năstase nu are voie să se implice direct sau indirect în activitatea Primăriei sau să implice funcționarii instituției în campania sa electorală”, se menționează într-un comunicat de presă.

Dumitru Țîra, a adus aminte că primul lucru pe care l-a făcut Năstase în calitate de Ministru de Interne al Republicii Moldova a fost să îl numească pe cumătrul său în funcție de Șef al Poliției Naționale.

Iar din prima venire la Primărie, încalcă legea și implică angajații primăriei, din contul orelor de serviciu, în activitatea electorală. Andrei Năstase nu are voie să se implice în activitatea primăriei, motivul fiind autosuspendarea sa și participarea în cursa electorală pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Cer Comisiei Electorale Centrale să nu aștepte sesizări, dar să urmărească acțiunile candidaților și să se autosesizeze. Chiar dacă reprezintă partide, să nu uite că reprezintă statul acolo, adică cetățenii”, a declarat Dumitru Țîra.

Amintim că Andrei Năstase și-a suspendat miercuri, 9 octombrie, activitatea de edil al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Adrian Talmaci, primarul interimar al municipiului Chișinău.

Detalii: Andrei Năstase și-a suspendat activitatea de primar al mun.Chișinău

Anterior, prin decizia de marți, 8 octombrie, a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei.

Detalii: (DOC) Curtea de Apel a decis: Andrei Năstase este primarul Chișinăului