Candidatul Partidului „Democrația Acasă” (PDA) la funcția de primar general al capitalei, Boris Volosatâi, se retrage din cursa electorală. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Volosatâi a menționat că forțele proeuropene ar trebui să sprijine candidatul proromân cu cele mai mari șanse de a accede în turul II. „Îi îndemn pe alți patru candidați să facă același lucru și să dăm Chișinăului o șansă”, a punctat Volosatâi, fără să spună în favoarea cui se retrage din cursă.

„Eu am aici pe foaie unul-două nume (pe care le sprijină n.r.), dar nu o să le dau pentru a nu favoriza sau defavoriza în alegeri. Eu îi chem pe Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Vlad Țurcanu și Valeriu Munteanu să se așeze la o masă, mai ales că s-a eliberat deja un loc. Să ne conjugăm forțele și să înaintăm un candidat pentru cea de-a doua capitală românească”, a punctat Volosatâi, citat de Ziarul Național.

Acesta a lansat un apel la unitate pentru a desemna „un singur candidat” din partea unioniștilor în bătălia „în care se pare că zarurile au fost aruncate”.

„Un pas în spate nu înseamnă renunțarea la luptă”, a adăugat liderul PDA, Vasile Costiuc.

Reprezentantul Mișcării Civice Europene, Valentin Dolganiuc, prezent în cadrul aceleiași conferințe de presă, a menționat că Chișinăului poate ajunge pe mâinile socialiștilor, iar din acest motiv partidele unioniste trebuie să-și coaguleze forțele, să lase orgoliile la o parte și să sprijine un candidat comun.

De precizat că anterior din cursa electorală pentru fotoliul de primar al mun.Chișinău s-a retras Andrei Donică. Astfel, în cursă au rămas 17 persoane.

Totodată, Curtea Supremă de Justiție ar urma să se expună cu privire la participarea în alegeri a candidatului independent, Ruslan Codreanu.