Curtea de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care s-a constatat că Andrei Nastase a încălcat legislația electorală și obligat să scoată din toate materialele sale publicitare imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și imaginea clădirii în care se află primăria Chișinău. Anunțul a fost făcut de președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu.

Judecata a demonstrat că exponentul puterii a vrut astfel să se folosească de aceste imagini pentru ași spori sau poate ași spoi propria imagine”, a scris Munteanu.

Amintim că la data de 5 octombrie Judecătoria Chișinău a constatat că Andrei Nastase, candidatul Blocului „ACUM” la funcția de primar al capitalei, a încălcat legislația atunci când a imprimat pe pliantele sale electorale, alături de fotografia sa, imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și a Primăriei Chișinău. Instanța a stabilit că Năstase utilizează atribute arhicunoscute și protejate de legea electorală pentru a-și face campanie, lucru interzis.

Detalii: Judecătoria Chișinău a decis: Andrei Năstase a încălcat legislația electorală