Pensionarii, dar și beneficiarii de indemnizații, ajutoare și alocații din partea statului care au donat concurenților electorali în cadrul campaniei din 20 octombrie, vor fi verificați de către Casa Națională de Asigurări Sociale. O solicitare în acest sens a fost expediată de către Comisia Electrorală Centrală.

Astfel, pentru verificarea operativă a donațiilor concurenților electorali, CEC a apelat la Serviciul Fiscal de Stat, iar pentru informații despre donațiile provenite din pensii și indemnizații, Comisia a solicitat Casei Naționale de Asigurări Sociale prezentarea datelor despre persoanele fizice beneficiare de pensii sau de alte prestații sociale (indemnizații, ajutoare, alocații).

Totodată, Agenția Achiziții Publice prezintă, la necesitate, informații despre persoanele juridice care, în ultimii trei ani înainte de începerea perioadei electorale, au încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii.

De precizat că în cadrul scrutinului local din 20 octombrie mai multe formațiuni politice au prezentat rapoarte financiare care ridică mai multe semne de întrebare. Astfel, printre donatori se numără mai mulți șomeri, pensionari, dar și persoane cu dizabilități.