Liderul PPDA, Andrei Năstase a comentat decizia de ieri a Curții de Apel prin care a decis că alegerile locale din 2018 au fost legale iar Năstase este primarul Capitalei. Politicianul a declarat într-o conferință de presă că „această decizie se datorează unei comunicări venite din partea CEDO”.

„Dacă această comunicare de la CEDO nu ar fi existat, atunci cu siguranță nicio astfel de decizie în instanțele noastre nu ar fi existat. Doar așa a fost pus capăt unei nedreptăți neîntâlnite în spațiul democratic”, a declarat Andrei Năstase.

Năstase a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că decizia de judecată îi face dreptate doar „într-o oarecare măsură” și că cei care se fac vinovați de faptul că „chișinăuienii au fost lipsiți de primari vor răspunde pentru acțiunile lor”.

„Mergem înainte în această campanie, pentru a ne bate democratic pentru locuitorii capitalei și suburbiilor. Pentru a repara o nedreptate care li s-a făcut. Am o datorie pentru toți locuitorii capitalei și voi duce până la capăt”, a spus candidatul ACUM la funcția de primar.

Aceasta a mai spus că va merge „în cel mai scurt timp” și la Primărie, „pentru a comunica cu oamenii de acolo”.