Candidatul Partidului „Voința Poporului”, fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cîrnaț, susține că prin decizia de azi a Curții de Apel Chișinău prin care Andrei Năstase a fost declarat primar „cu acte în regulă” în urma alegerilor anticipate din 2018, puterea judecătorească din R.Moldova și-a găsit un nou stăpân. Potrivit candidatului la funcția de edil al mun.Chișinău, această decizie, în plină campanie electorală, favorizează intenționat un concurent electoral.

„Se încalcă flagrant principiul egalității concurenților electorali! Mai mult ca atât, această decizie poarta mai mult un caracter politic, decât juridic, fiindcă putea să apară înainte sau după campania electorală, ci nicidecum acum! Totuși, prin această decizie A.Năstase poate exercita funcția de Primar General al mun. Chișinău pentru 4 săptămâni, dacă iși dă demisia din funcția de Ministru al MAI și se retrage din campania electorală și nimeni nu contestă decizia la Curtea Suprema de Justiție!”, a menționat el.

Amintim că prin decizia de azi a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei.

Detalii: (DOC) Curtea de Apel a decis: Andrei Năstase este primarul Chișinăului