Se arată optimist şi speră că îi va fi restabilit dreptul de a candida pentru alegerile locale din Chişinău - asta a declarat fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, după şedinţa de judecată în care a contestat neînregistrarea sa în cursa electorală, în calitate de candidat independent. Avocata lui Ruslan Codreanu pune la îndoială rezultatele verificării automatizate a semnăturilor, relatează Mesager.

„Atunci când se prezintă că programul automatizat practic exclude eroarea şi factorul uman nu este adevărat. Unu, există o parte de criterii de verificare care se verifică manual. Doi, înainte de verificarea automatizată manuală există şi etapa de procesare care se numeşte editarea, revizuirea listelor”, a menţionat avocata Cristina Ţărnă. 

„Este exclusă posibilitatea efectuării unor erori”, a precizat reprezentanta Consiliului electoral de circumscripţie Chişinău.

Amintim că Ruslan Codreanu s-a adresat în instanţă după ce peste o mie de semnături colectate de acesta au fost declarate invalide.

TRM