Dumitru Țîra, candidatul Partidului Popular European la șefia capitalei, s-a lansat în campania electorală cu sloganul: „Zâmbește, e gratis. Votează, e important!”. Potrivit candidatului, principala sa preocupare, dacă devine primar, vor fi oamenii, pentru că ei sunt „cea mai mare valoare a municipiului Chișinău și a întregii țări”.

Orașul Chișinău este despre oameni, despre oamenii pe care nu-i ascultă nimeni, oameni frumoși, diferiți, deosebiți, care sunt tot timpul ignorați. Trebuie să construim un oraș frumos, un oraș de care să ne mândrim, de care să ne bucurăm” a declarat candidatul.

Dacă devine primar, Dumitru Țîra promite că birocrația și corupția vor fi „concediate și sancționate”. Profesioniștii vor fi încurajați, iar cei care fură vor fi concediați și trași la răspundere.

N-o să vă mint spunându-vă cum o să construiesc eu drumuri sau apeducte. Eu nu sunt nici drumar, nici inginer. Eu am studiat jurisprudență și economie. Eu știu că drumurile trebuie să fie calitative, drumul trebuie să fie durabil, cu trotuare, piste pentru bicicliști, marcaj reflectorizant și iluminat în zone de risc pentru pietoni. Și mai știu că cel care construiește trebuie să garanteze pe banii lui lucrarea pe care o face”, a spus candidatul.

Dumitru Țîra spune că 20 octombrie este ziua în care chișinăuienii vor decide în ce fel de oraș vor trăi: „În orașul promisiunilor electorale sparte sau în unul unde ideea și inițiativa fiecăruia va conta”. Dumitru Țîra își dorește concepte de stil pentru străzi și cartiere, parcuri îngrijite și locuri de agrement,i ar suburbiile trebuie să fie printre principalele priorități ale orașului.

Zâmbetul trebuie să fie starea firească a orașului”, a mai spus Dumitru Țîra.