Ex-primarul interimar al municipiului Chişinău Ruslan Codreanu afirmă că este intimidat în procesul de colectare a semnăturilor pentru a se înregistra în calitate de candidat independent la funcţia de primar general al capitalei.

Ruslan Codreanu a declarat astăzi într-o conferinţă depresă că a fost sesizat de numeroase persoane care i-au spus că sunt intimidate la telefon sau chiar eliberate din funcţie pentru faptul că îşi declară susţinerea pentru el.

S-au dat indicaţii ca eu să nu fiu susţinut. Listele de colectare a semnăturilor au fost eliberate cu cinci zile mai târziu, asta înseamnă că în loc să discutăm cu 500 de oameni pe zi trebuie să discutăm cu 750 de oameni pe zi. Pentru noi ca independenţi neavând resurse financiare şi administrative este complicat. Toţi conducătorii de întreprinderi şi direcţii au primit ordine în scris că se interzice colectarea semnăturilor în instituţii”, a declarat Ruslan Codreanu.

O altă acţiune de intimidare în opinia lui Ruslan Codreanu sunt publicaţiile apărute referitoare la procedura de achiziţie a autobuzelor.

Ruslan Codreanu a fost primar general interimar al capitalei în perioada aprilie 2018 – iulie 2019.

Pe 4 iulie Ruslan Codreanu a fost demis din funcţia de primar interimar şi viceprimar al municipiului Chişinău cu votul consilierilor municipali.

Pe 20 octombrie în republica Moldova vor ave aloc alegeri locale generale.

TRM