Consilierul municipal Victor Chironda este candidat din partea Mişcării ,,Forţa Nouă” pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta şi-a prezenta azi echipa de candidați pentru funcția de consilieri în Consiliul municipal Chişinău, cu care intenţionează să participe în cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Chironda a menţionat că îşi doreşte să depolitizeze Primăria capitalei, spunând că această campanie pentru promovarea sa în cursa electorală va fi finanţată din donaţii.

Am prezentat echipa şi priorităţile noastre pentru Chişinău. Finanţarea campaniei electorale va fi realizată din banii acumulaţi în fondul electoral din donaţii. În scurt timp vom lansa siteul de campanie”, a menţionat Chironda.

La scrutinul local din 2015 Victor Chironda a candidat la funcția de consilier municipal pe listele blocului electoral „Platforma Popular Europeană - Iurie Leancă”. Recent, după ce actualul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, și-a depus mandatul de consilier municipal, acesta i-a revenit lui Chironda.