Concertele și festivalurile lui Igor Dodon în satul de baștină se pare că nu prea dau roade. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, pentru data de 1 ianuarie 2019, numărul de locuitori în satul Sadova (r-nul Călărași) a constituit 2 420 de persoane, fiind în descreștere comparativ cu datele prezentate de acum patru ani.

În 2015, în ajunul alegerilor locale generale, numărul de locuitori în Sadova a constituit 2 518 persoane, sau cu 98 de persoane mai mult.

Scăderea numărului populației a dus și la modificarea numărului de consilieri locali. Astfel, dacă până acum sadovenii au fost reprezentați de 13 consilieri, la alegerile locale din 20 octombrie 2019 acest număr a fost redus la 11.

La o distanță de 7 km de la Sadova este amplasat un alt sat, Horodiște, în care, la fel, este înregistrat un exod al populației. Dacă acum patru ani în unitatea administrativ-teritorială respectivă au locuit 2 560 de persoane, atunci către data de 1 ianuarie 2019 acest număr a fost de 2 480.

Lista integrală a localităților unde a fost modificat numărul de consilieri îl puteți găsi AICI.