Deputatul socialist Bogdan Țârdea se bucură că unioniștii din Republica Moldova - în opinia lui - au fost „decapitați”. Acesta amintește că pe parcursul ultimului an au avut loc mai multe evenimente care au avut efect negativ asupra electoratului unionist. Curioasă este coincidența că postarea de pe Facebook a socialistului apare la scurt timp după ce liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a spus că nu regretă faptul că partidele unioniste nu au trecut pragul electoral.

Potrivit lui Țârdea, „eșecul total” al unioniștilor în alegeri este cel mai bun cadou pentru cetățeni.

Gata domnilor. Finita la Commedia. Unioniștii sunt decapitați. În anul «Marii Uniri» T.Băsescu a fost lipsit de cetățenia moldovenească. În anul «Marii Uniri» PL și D.Chirtoacă au pierdut controlul asupra capitalei. În anul «Marii Uniri» PL, Partidul lui Șalaru (R.Codreanu) au pierdut alegerile din capitală, acumulând câte 4% fiecare. Astăzi au fost scoși și din Parlament. Sper că pentru totdeauna. (de precizat că actualul primar interimar Ruslan Codreanu nu a candidat la alegerile locale noi din 2018, iar candidatul PUN a fost nimeni altul decât Constantin Codreanu – nota red.)”, scrie Țârdea.

Vom aminti că Andrei Năstase a declarat marți, 26 februarie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că partidele politice care promovează unionismul în Republica Moldova nu au ce căuta în Parlament.

"Ei au profanat ideea unirii. Toate au profanat ideea unirii, un ideal. Nu au ce căuta", a menționat Năstase.

Detalii: Năstase nu regretă că partidele unioniste n-au ajuns în Parlament