Partidul Comuniștilor condus de Vladimir Voronin acuză alegătorii că, în schimbul unor „basme” electorale primitive și pomene ieftine, au vândut viitorul țării. Potrivit unei Declarații a Comitetului Central al PCRM, alegătorii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru dezastrul care așteaptă Republica Moldova în urma votului dat din 24 februarie.

Nu am promis ceva nerealizabil, nu v-am umilit cu pomene, nu v-am mințit, n-am încercat să vă intimidăm sau să vă mituim...În cadrul desfășurării campaniei electorale, comuniștii s-au axat pe experiența pozitivă de conducere a țării în perioada anilor 2001-2009. Am garantat că, ca și atunci, vom folosi încrederea cetățenilor pentru a face ordine, a dezvolta potențialul economic, pentru ridicarea nivelului de trai și a calității vieții”, se menționează în comunicat.

Comuniștii susțin că nu înțeleg de ce nu au fost auziți de alegători.

De ce v-ați vândut voturile pentru pachete cu produse alimentare, concerte, bani, rachiu? Oare nu ați înțeles că sunt cadouri din mâinile nemernicilor care vă jefuiesc și în fiecare oră jefuiesc țara... V-ați vândut nu votul. V-ați vândut viitorul. Viitorul țării noastre, al Moldovei. Ați vândut viitorul său și al copiilor voștri”, continuă PCRM.

Formațiunea îndeamnă alegătorii să nu se mai „plângă” când vor muri de foame și vor îngheța.

Când Moldova va fi transformată în colonia unui alt stat și veți rămâne fără patrie, fără casa părintească. Când pământul moldovenesc va fi vândut pentru investiții unor șeici arabi și veți lucra la ei. Atunci nu veți avea pe cine da vina. Pentru că voi ați condamnat țara la acest dezastru”, anunță comuniștii.

De precizat că, potrivit datelor preliminare a Comisiei Electorale Centrale, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, PCRM a acumulat circa 3,75% sau puțin peste 53 mii de voturi, ceea ce nu i-a permis să acceadă în Parlament.

Este pentru prima dată din anul 1998 când comuniștii nu vor avea reprezentanți în Legislativ.