Partidul Popular European din Moldova salută buna desfășurare a alegerilor parlamentare din 24 februarie și îndeamnă forțele pro-europene ce vor accede în noul Legislativ să ceeze un Guvern ProEuropa şi ProRomânia. PPEM menționează într-un comunicat de presă că, potrivit observatorilor internaționali, alegerile au fost libere şi corecte, fără grave incidente.

Ne bucură faptul că partidele revanșarde, care doresc denunțarea Acordului de Asociere, nu au reușit să câștige majoritatea mandatelor în Parlament, ceea ce crește semnificativ șansele Republicii Moldova de a urma parcursul european. În pofida criticilor și atacurilor la care a fost supus PPEM, împreună cu partenerii de coaliție, am reușit să creăm un context favorabil pentru ca țara să avanseze spre lumea civilizată. Felicităm partidele pro-europene pentru rezultatul obținut. Sperăm ca în continuare să dea dovadă de responsabilitate și să aibă o atitudine pro-activă privind necesitatea creării unei coaliții de guvernare care să continue reformele ce țin de Acordul de Asociere cu UE și să asigure cât mai curând posibil un nou Guvern #ProEuropa şi #ProRomânia. Depinde de maturitatea politică a partidelor pro-europene ce fel de coaliție vom avea în noul Parlament și cum va fi guvernată țara următorii 4 ani”, se menționează în comunicat.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie PPEM a anunțat că nu va participa la scrutinul parlamentar, însă reprezentanții partidului vor sprijini candidații din circumscripții electorale care împărtășesc aceleași valori pro-europene.

Detalii: PPEM a decis să nu participe la alegeri. Pe cine va susține partidul lui Leancă la parlamentare