După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, cel puțin șapte raioane și șase sate și orașe rămând fără conducători, după ce aceștia au câștigat mandate de deputat în circumscripțiile uninominale.  Au fost, însă, și conducători de raioane de la PD care au pierdut alegerile în fața contracandidaților din PSRM sau a celor înaintați de blocul „ACUM”.

Spre exemplu, președintele raionului Briceni, Mihai Grantiuc a pierdut în fața socialistei Zinaida Greceanîi, democratul Vadim Lesnic a pierdut în fața Irinei Lozovan de la PSRM la Ocnița, iar democratul Veaceslav Burlac - președinte al raionului Criuleni - a pierdut în fața lui Lilian Carp de la blocul „ACUM”. A pierdut scrutinul și președintele raionului Ștefan Vodă, Vladimir Molozea, pe circumscripția acestuia alegerile fiind câștigate de socialistul Alexandru Jolnaci. 

În cadrul alegerilor din circumscripțiile uninominale, 15 deputați și-au reînnoit mandatele, în special socialiști și democrați, doi miniștri merg în Parlament cu tot cu premierul Pavel Filip, fiind vorba de Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, dar și vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, socialistul Alexandr Sohodolschi.