Conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) solicită organizarea alegerilor repetate în cel puțin șase circumscripții uninominale, unde, în opinia lor, au fost admise încălcări grave, inclusiv coruperea alegătorilor, folosirea resurselor administrative și transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare.

„Alegerile au fost foarte complicate și au existat mai multe încălcări. Avem neclarități privind rezultatele votului în unele circumscripții, inclusiv acele pentru locuitorii din stânga Nistrului. Noi vom depune mai multe contestații și, până nu vor fi finalizate acestea, nu ne vom expune în privința legitimității scrutinului. Nu excludem posibilitatea organizării alegerilor anticipate”, a declarat astăzi președinta PSRM, Zinaida Grecianîi, în cadrul unui briefing de presă.

Aceasta a fost completată de juristul PSRM și consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi. Potrivit lui Lebedinschi, candidatul PSRM în circumscripția nr. 4, Vladmir Mizdrenco, a acumulat cu circa 200 de voturi mai mult decât democratul Iurie Urzică, însă pe site-ul CEC reprezentantul PD e prezentat câștigător.

„De asemenea, vom contesta rezultatele înregistrate în circumscripțiile Centru - Buiucani, Centru - Botanica, Cantemir-Cahul, Cimișlia-Basarabeasca și cele două pentru regiunea transnistreană. În aceste circumscripții au fost admise mai multe încălcări. E vorba de folosirea resurselor administrative, coruperea alegătorilor, transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare”, a precizat Lebedinschi.

Socialiștii se vor adresa în instanța de judecată și vor cere repetarea alegerilor în cele șase circumscripții menționate, a conchis juristul și consilierul președintelui Igor Dodon.

De menționat că, la alegerile parlamentare de ieri, PSRM a obținut 31,32% pe lista națională. De asemenea, socialiștii au câștigat în 16 circumscripții uninominale, potrivit rezultatelor preliminare. În total, până la această oră, PSRM are 34 de mandate de deputat

Sursa: Ziarul Național