Copreședinții blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au ieșit în fața presei pentru a-și prezenta concluziile în urma alegerilor parlamentare care au avut loc pe 24 februarie.

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a afirmat că, de fapt, blocul electoral ACUM a câștigat alegerile parlamentare.

După ce am făcut o analiză a rezultatelor și evaluînd impactul fraudelor, pot spune că blocul ACUM a câștigat alegerile”, a spus Andrei Năstase.

Politicianul insistă că alegerile au fost fraudate și că cei vinovați de fraudă vor ajunge în fața legii.

Ieri a fost scrisă cea mai neagră pagină din istoria RE. Moldova. Fraudarea alegerilor va face obiectul unei anchete, iar vinovații vor fi pedepsiți”, a afirmat Andrei Năstase.

La rândul ei, Maia Sandu, liderul PAS, a spus că, în ciuda fraudelor, blocul ACUM a obținut un rezultat demn.

În ciuda abuzurilor și a încălcărilor, blocul ACUM a obținut un rezultat demn”, a afirmat Maia Sandu.

Liderul PAS a precizat că formațiunea politică de coaliție din care face parte nu recunoaște alegerile ca fiind corecte.

Blocul ACUM nu recunoaște alegerile ca fiind corecte și drepte”, a spus Maia Sandu.

ppAmintim că șeful Misiunii de observare a alegerilor a Asociației Promo-LEX, Pavel Postica, a spus, într-o conferință de presă, că la alegerile parlamentare din 24 februarie nu au existat încălcări majore.

 

 

ppDe asemenea, concluziile reprezentanților Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, sunt că alegerile parlamentare din Republica Moldova, care au avut loc duminică, 24 februarie, s-au desfășurat într-o manieră corectă, iar încălcări majore, care ar putea influența rezultatele scrutinului, nu au fost înregistrate.