Alexandru Brînză, candidatul Partidului Liberal în Circumscripția nr. 16 Ungheni, s-a retras din cursa pentru un fotoliu în Parlament, informează expresul.md

„..A fost o decizie asumată pe care am luat-o din considerentul că actualul scrutin este unul dintre cele mai murdare de interese obscure. Am făcut-o deoarece nu am avut magazine sociale ca Șor, nu am avut colete cu paste și cartofi, cu șampanie, nu am fost un guraliv care a tot vorbit despre Unire ca acum să uite de acest sfânt ideal..”, se spune într-o declarație a candidatului.

Brînză a decis că se retrage în favoarea unui candidat care va promova proiectele care au fost incluse în programul său electoral.

„..Mi-am apreciat șansele ca să trag o singură concluzie: mă retrag în favoarea candidatului care va promova în Parlamentul de la Chișinău acese proiecte. Voi pune personal umărul pentru a le materializa spre binele oamenilor..”, a declarat Brînză

Alexandru Brînză este vicepreședinte al raionului Ungheni, iar în buletinul de vot urma să fie al șasele.

Cetățenii cu drept de vot din Circumscripția nr. 16 vor putea alege candidatul preferat din cei cinci rămași în cursă: Ludmila Guzun (PDM), Antonina Baraniuc (Partidul Șor), Ghenadi Mitriuc (PSRM), Octavian Țîcu (ACUM) și Haralampie Chirilov (PCRM).