Parlamentul European s-a distanțat de 4 eurodeputați, care ar urma să participe ca observatori ai alegerilor din R. Moldova. Potrivit politico.eu, cei 4 sunt acuzați de legături cu Ilan Shor, condamnat pentru fraudă bancară masivă.

Cei patru sunt eurodeputatul italian Fulvio Martusciello,, austriaca Barbara Kappel, românul Laurențiu Rebega și bulgarul Nikolay Barekov, 

Ca urmare, delegația oficială a PE pentru monitorizarea alegerilor din R Moldova este condusă de Rebecca HARMS (Greens/EFA, Germania) și nclude de asemenea și pe: Marian-Jean MARINESCU (EPP, România); Joachim ZELLER (EPP, Germania), Miroslav POCHE (S&D, Cehia) și Monica MACOVEI (ECR, România).

Niciun alt membru al Parlamentului European nu a fost împuternicit să monitorizeze aceste alegeri și, prin urmare, nu este autorizat să adopte o poziție sau să exprime o opinie în numele Parlamentului European.”, precizează sursa citată.

ppAmintim că doi din cei 4 europarlamentari, acuzați de Parlamentul European de legături cu Ilan Shor, au fost astăzi excluși din lista de observatori de către Comisia Electorală Centrală a R. Moldova.