Restricțiile legate de agitația electorală în ziua premergătoare alegerilor și în ziua alegerilor, cu excepția secțiilor de votare și perimetrului din imediata apropiere, au fost eliminate din legislație. Prin urmare, anul acesta vom avea în premieră un scrutin electoral fără tradiționala Zi a Tăcerii. 

Profitând de noua regulă de joc, partidele politice au decis să umple Chișinăul cu evenimente electorale în weekendul care tocmai a început. Potrivit site-lui Primăriei, întrunirile electorale au fost autorizate în mai toate sectoarele orașului atât pentru ziua de sâmbătă cât și pentru ziua alegerilor.  

Spre exemplu, PSRM și-a luat regiunea magazinului UNIC, a Arcului de Triumf, scuarul Academiei de Științe, scuarul teatrului de Operă și Balet și PMAN-ul. 

Tot în PMAN, astăzi, la ora 11, se anunță un protest după modelul macedonian. Oamenii sunt chemați să-și ia cu ei și perechile de încălțăminte ale rudelor care au fost forțate să părăsească Republica Moldova din cauza neajunsurilor. Inițiativa aparține unui grup de pe facebook. 

Partidul Democrat vrea să facă un miting în Parcul Dendrologic al Universității Tehnice din Moldova de pe str. Studenților, dar și un marș din sectorul Centru până în sectorul Râșcani. Unii candidați PDM de pe circumscripții uninominale planifică întâlniri sectoriale cu cetățenii. Drept exemplu, poate fi adusă circumscripția nr. 28 și 30.

Partidul Shor vrea - ca de obicei - să dea drumul la muzică. Aceștia planifică un concert în Parcul Râșcani.

Blocul ACUM și-a rezervat mai multe adrese din sectoarele Capitalei pentru informarea alegătorilor prin intermediul corturilor electorale. 

Interpretul Pashe Parfeni, are și el planificat pentru ziua de zâmbătă un eveniment de promovare a participării la vot. Acesta ar urma să aibă loc în Parcul Central.