Mai multe personalități din cultură care de-a lungul vieții lor și-au demonstrat calitatea de promotori veritabili ai românismului și ai limbii române, își exprimă sprijinul pentru  candidatul PDM de pe circumscripția nr. 30, Nae Simion Pleșca. Printre ei: scriitorul Andrei Strâmbeanu, Directorul Institutului de Filologie din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Vasile Bahnaru, Ion Anton - poet, prozator, traducător și publicist, Mihai Cimpoi - dublu Academician, critic şi istoric literar, eminescolog, filosof al culturii, profesor universitar, președinte Asociaţiei Oamenilor de Creaţie din R. Moldova și alții. 

Aceștia îndeamnă alegătorii să-și dea votul pentru Nae Simion Pleșca pentru că este singura persoană din domeniul culturii care candidează pentru postul de deputat în viitorul Parlament al Republicii Moldova.

Potrivit lor, Nae Simion Pleșca este „ este înzestrat, din naștere, cu spirit gospodăresc deosebit, este priceput în treburi organizatorice, provenind din oameni, care prin muncă au devenit gospodari respectați, este sensibil la problemele și nevoile oamenilor din preajmă, pe care le cunoaște foarte bine, le înțelege și este dispus să le găsească o soluție potrivită”.

Semnatarii apelului l-au însoțit pe candidatul democraților de pe circumscripția nr. 30 la mai multe întâlniri cu alegătorii. Un exemplu în acest sens este vizita la Liceul Mihai Berezovschi unde Pleșca și-a prezentat programul electoral, iar Andrei Strâmbeanu și Mihai Cimpoi au exprimat mesaje de susținere și cuvinte de laudă în adresa candidatului. 

Pe pagina de facebook a lui Andrei Strâmbeanu găsim următorul mesaj:

Nae - Simion Pleșca poate fi caracterizat printr-o formulă simplă: un om pentru oameni..

La această succintă formulă mai putem adăuga un întreg buchet de calități: este înzestrat, din naștere, cu spirit gospodăresc deosebit, este priceput în treburi organizatorice, provenind din oameni, care prin muncă au devenit gospodari respectați, este sensibil la problemele și nevoile oamenilor din preajmă, pe care le cunoaște foarte bine, le înțelege și este dispus să le găsească o soluție potrivită.
Într-un cuvânt, Nae-Simion Pleșca, face parte dintr-o echipă bine organizată – Partidul Democrat din Moldova - care și-a propus ca deviz programatic : fapte, nu vorbe. și, trebuie să recunoaștem, după mulți ani de stagnare, a urnit carul din loc, cum se zice. Omul e mai sigur de ziua de mâine.

Caracteristica pe care i-o fac se întemeiază pe ceva real și verificat practic: a fost consilier economic la Uniunea Scriitorilor când aceasta era inima mișcării pentru deșteptarea noastră națională, mi-a fost și doctorand, fiind pasionat de Eminescu și toate valorile noastre spiritual și morale, este Doctor în filologie. Este semnificativ faptul că a ales ca temă a tezei de doctorat anume problemele economice, pe care le are în sânge, problema parlamentarismului și idea europeană, de care s-a preocupat marele nostru poet și jurnalist, Mihai Eminescu.

Țin să menționez și calitatea programului său electoral, în care manifestă o preocupare deosebită pentru problemele sectorului Ciocana, inclusive pentru cele legate de cultură și de oamenii de cultură care locuiesc în această zonă. E de menționat că Nae-Simion Pleșca, din păcate, e singura persoană din domeniul culturii care candidează pentru postul de deputat în viitorul Parlament al Republicii Moldova. În legislatura din 1989 – 2003 eram șase scriitori.

Stimați alegători, vă îndemn să votăm pentru un om harnic, capabil, cinstit, un om pentru oameni: Nae-Simion Pleșca. 

La mesajul meu de susținere a lui Nae-Simion Pleșca se alătură scriitorii Andrei Strâmbeanu, Vasile Bahnaru, Ion Anton și ații. 
Academician Mihai Cimpoi, locuitor al Ciocanei

Detalii aici: Candidatul N.S.Pleșca: Oamenii nu mai sunt interesați de concerte și umor, ci de un discurs punctualVom aminti că personalitățile sus-numite au fost prezente și la evenimentul de lansare a lui Nae Simion Pleșca.