Candidatul socialist din circumscripția nr.8 Florești, Sergiu Groza, a încercat, în cadrul unor dezbateri electorale, să justifice faptul că șase deputați PSRM dețin cetățenia română, deși aduc la orice pas acuzații României.

Vizibil iritat de întrebare, Groza a făcut aluzie la o înjurătură rusească, informează ziarulnațional.md

„Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă transform în gonduras. Trebuie să țineți cont că, având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza.

De asemenea, candidatul socialiștilor a declarat pe ton arogant că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism. „Cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din R. Moldova pentru a avea posibilitatea să slujească peste hotare”, a spus acesta.

Cel puțin șase deputați PSRM au jurat credință României și au intrat în 2014 în Parlament pe listele formațiunii conduse de Igor Dodon. Atunci Dodon a promis că cei șase deputați vor renunța la cetățenia română, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. 

Amintim că Deschide.MD a scris pe 13 februarie despre faptul că cei 6 deputați socialiști nu s-au dezis de cetățenia română și nici nu au făcut vreun demers în acest sens.

În răspunsul primit de către redacția Deschide.MD de la Agenția Națională pentru Cetățenie se relevă faptul că niciunul dintre cei 6 socialiști care au cetățenia română nu a depus cerere de renunțare la aceasta.