Candidatul independent în circumscripția uninominală nr.33, Călin Vieru, îndeamnă alegătorii să voteze partidele și candidații independenți unioniști. Să nu voteze Blocul ACUM, pe motiv că reprezentanții acestuia sunt antiunioniști, susține candidatul, și în 2015 au organizat proteste comune cu Igor Dodon și cu Renato Usatîi.

Într-o conferință de presă la IPN, Călin Vieru a spus că afirmațiile făcute la adresa sa de către Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM – că ar fi o nulitate și că nu a făcut nimic pentru Republica Moldova – nu sunt demne pentru un om care aspiră la mandatul de deputat.

În calitate de om de afaceri, Călin Vieru a spus că societățile comerciale pe care le-a fondat în ultimii 20 de ani au plătit statului, doar pentru arenda spațiilor, peste trei milioane de euro. De asemenea, a creat și a menținut constant în jur de 110 locuri de muncă, iar doar în anul 2018 a plătit impozit din TVA la bugetul de stat peste un milion de euro. În calitate de cetățean, Călin Vieru susține că a sprijinit financiar mai multe acțiuni culturale, cum ar fi deschiderea Casei Muzeu Grigore Vieru, organizarea a mai multe festivaluri, concerte jubiliare, editarea a mai multe cărți și traducerea acestora în mai multe limbi. Iar în calitate de om politic, în 2009 a luptat pentru debarcarea guvernării comuniste și a fost în prima linie la protestele din de 7 aprilie.

Călin Vieru s-a referit și la contracandidatul său din partea Partidului Democrat, Constantin Țuțu, descriindu-l pe acesta pe un ton ironic că „poate face adevărate minuni”. Vieru a dat exemplu în acest sens „luarea unor troleibuze de pe alte rute pentru a deschide o rută de troleibuze spre Ialoveni”. Călin Vieru, pe același ton ironic, a afirmat că următorul pas al lui Constantin Țuțu va fi un teliferic care va lega orașul Durlești de Chișinău.

Referindu-se la președintele statului, Călin Vieru a afirmat că acesta a dat dovadă că are un „talent”: de a lua decizii greșite, motiv pentru care riscă să fie suspendat pentru a șaptea oară. Și aceasta pentru piloții eliberați din captivitatea talibanilor din Afganistan și astăzi se află la Moscova, ținuți ca ostatici, iar de acest lucru se face vinovat președintele Igor Dodon. Călin Vieru a criticat și decizia președintelui de a crea acea Mișcare Populară Națională. În opinia sa, este de fapt crearea unei structuri paramilitare. Asemenea manevre greșite ale președintelui statului într-o altă țară ar fi fost taxate și ar fi dus imediat la demisie, spune Călin Vieru. Acesta l-a îndemnat pe președinte să-i cedeze funcția lui Vladimir Roșca, candidatul PSRM-ului pe circumscripția nr.33, despre care spune că „o să se descurce mai bine decât Igor Dodon în calitate de președinte”.