Socialiștii au atacat în instanță Comisia Electorală Centrală care a admis simbolul Partidului Regiunilor în campania electorală. PSRM spune că simbolul în care apare patru colțuri a unei stele se aseamănă izbitor cu steaua socialiștilor.

Potrivit deciziei Curții Supreme de Justiție (CSJ) care a respins recursul socialiștilor, reclamanții invocă „steaua cu 5 colţuri este simbolul electoral al concurentului Partidul Politic „PSRM” şi a candidaţilor desemnaţi pe circumscripţiile uninominale de către acesta” iar simbolul electoral al Partidului Regiunilor se aseamănă cu cel al socialiștilor. 

Comisia Electorală Centrală, prin hotărârea din 21 ianuarie 2019, a atenţionat că simbolurile foarte cunoscute, cum ar fi steaua cu cinci colţuri, pot fi folosite de deferiţi concurenţi, dar cu condiţia că: „vor fi elemente adiţionale şi/sau nu vor provoca confuzii de percepţie, fiind clar deosebite unele de altele”.

----------------------------------------- Amintim că acum o săptămână PSRM a depus o contestație la CEC pentru a anula hotârărea cu privire la înregistrarea simbolului electoral a candidatului independent, Dumitru Cebotarescu, pe motiv că ar fi identic cu simbolul electoral al PSRM. 

Comisia Electorală Centrală a respins contestația și a menținut hotârărea Consiliului Electoral de circumscripție electorală numărul 28. CEC și-a motivat decizia prin faptul că simbolul electoral folosit de PSRM reprezintă o stea cu 5 raze egale pe când simbolul electoral al candidatului independent, Dumitru Cebotarescu, reprezintă o jumătate de stea și o altă jumătate de plantă.

Vedeți mai jos decizia Curții Supreme de Justiție: