„Republica Moldova este un stat capturat! Republica Moldova este guvernată de un regim mafiot, ticălos și putred de corupt!”

Iată că alegerile parlamentare din acest an nu sunt lipsite de surprize. Unul dintre candidații pentru diaspora, circumscripția 51, SUA, Canada, Viorel Savva, independent, a generat un adevărat scandal când într-unul din live-urile sale de pe Facebook (link aici) a amenințat cu dezvăluiri despre corupția endemică din sistemul de justiție din Republica Moldova, despre jocurile murdare la care se dedau judecători și procurori pentru diverse grupuri de interese.

Într-o postare ulterioară pe Facebook (link aici), Viorel Savva denunță sistemul de juridic din Republica Moldova acuzând judecători și procurori într-o declarație politică care reprezintă, susține candidatul, „strigătul și plânsul unei întregi generații” și care poate zgudui din temelii întregul sistem juridic. Viorel Savva declară public că avocații sunt, de fapt, intermediari între clienți și judecători sau procurori, că poate veni cu cazuri concrete de corupție.

,,Trebuie să fiu linșat public pentru că am spus că în Republica Moldova sistemul judecătoresc este aservit unui regim criminal și banditesc?” se întreabă retoric Viorel Savva. În Republica ,,Moldova, când spui lucrurilor pe nume au două opțiuni”, consideră Savva: „ori pușcăria ori străinătatea, adică pribegia!” De asemenea, candidatul a specificat că a început atacul împotriva judecătorilor și procurorilor încă înainte de campania electorală.

După ce a acuzat o parte a mass-mediei că este aservită și că nu sunt mediatizați deloc candidații independenți, candidatul Savva a l-a acuzat pe contra-candidatul Ghilețchi de anumite declarații rău-voitoare și de faptul că mass-media l-a promovat doar pe Ghilețichi în știri: „Care presă să mă promoveze pe mine?” se întreabă din nou Savva, „presa finanțată de Partidul Democrat sau cea finanțată de platforma ,,Acum”, de Țopa sau de Plahotniuc?”

Nici lansarea inedită a candidaturii sale din Times Square, nici inițiativa proiectului ,,Legea Diasporei” nu au fost prezentate de către mass-media pentru că Savva este probabil considerat persona non-grata în Republica Moldova. Însă, el va continua să lupte cu mai multă dăruire și ardoare și să spună adevărul despre ceea ce se întâmplă în țară pentru că încă mai are acest drept chiar și în ,,cel mai criminal și odios regim de pe fața pământului, cel din Republica Moldova” și că nu îi este frică că va fi arestat în momentul în care va reveni în țară, chiar și câștigând circumscripția.

 Se pare că mulți procurori și judecători au de ce să tremure: ,,Voi prezenta probe, voi prezenta nume inclusiv din justiție… procurori, procurori șefi, președinți de curți… și o voi face chiar înainte de 24 februarie… Asta dacă apuc că nu știu ce au ei de gând, toți șmecherașii ăștia.”

Primul caz de abuz de putere menționat de Viorel Savva este cel al procurorului Moșneaga care folosește justiția drept instrument pentru a-și bate joc de soția sa și mama copiilor săi. ,,Cine din mass-media a arătat interes pe acest subiect? Cine s-a întrebat care este averea acestui Moșneaga? Ce face el în sistemul procurorilor? Cum a obținut el ordonanța de protecție împotriva propriei soții și mama copiilor săi?”

Tirada acuzelor a continuat, Viorel Savva susținând că procuror general nu este în fapt Eduard Harujen, ci Nicolae Chitoroagă: ,,Da domnule Nicolae, eu o să fiu primul care o să vă atac public și o să vă spun că parazitați sistemul procurorilor din Republica Moldova! Sunteți un rău pentru sistemul Procuraturii!... Da, după mine, locul dumneavoastră este la pușcărie! Și o să încerc să probez cine sunteți și cu ce, de fapt, vă ocupați în Republica Moldova… Și o să public inclusiv dosare pe care le-ai instrumentat, unde ai condus urmărirea penală, câți bani ai luat, cum au evoluat aceste dosare, cine a fost avocat în aceste dosare…”.

„Voi credeți că eu o să mă las parcat de voi… că o să vin să mă faceți voi pe mine maimuță dresată, să mă arătați prin fața camerelor și să spuneți ? Voi greșiți amarnic!”

Viorel Savva susține că va continua lupta împotriva sistemului și, fără a avea pretenția de a se ridica la înălțimea eroului Ilie Ilașcu, el speră așa cum cel din urmă a fost ales deputat fiind în temnițele regimului criminal din Tiraspol, tot așa poate fi și el ales deputat în Circumscripția nr. 51 (SUA, Canada).

Referindu-se la mesajul său anterior, prin care cerea bani de la judecători sau procurori pentru campania sa, Viorel Savva a declarat că a fost un mesaj prin care mass-media să înceapă să preia din mesajele sale importante: ,,Chiar credeați că eu sunt atât de naiv să cred că la filiala unde am eu contul or să stea în rând judecătorii și procurorii pentru a susține campania lui Viorel Savva? […] Să-și susțină campaniile lor, amantele lor, camarila lor aflată în cârdășie cu politicul… Procurorii și judecătorii nu fac altceva decât să servească regimul!”

„Voi continua să atac sistemul judecătoresc din Republica Moldova pentru că îl cunosc mai bine ca pe oricare alt sistem… Ca avocat am respectat regulile jocului și am încercat să fiu unul de-al vostru până în clipa în care ați încercat să mă îngenuncheați.”

Declarația candidatului s-a încheiat prin apelul la colegii săi de a încerca împreună să salveze Moldova: ,,Mă adresez colegilor avocați să ieșiți să denunțați public acest sistem mârșav, ticălos… Poate că e cazul ca toți, împreună, să spunem lucrurilor pe nume… Să îi distrugem pentru că fără noi ei nu reprezintă nimic. Să denunțăm acest regim criminal… Iar dacă regimul Plahatniuc va rămâne fără Justiție atunci va fi un rege gol… Fără sistemul judecătoresc e gol! Iată de ce voi încerca să lovesc în acest sistem și să încerc să îl distrug!”

,,Iată de ce voi continua să lupt până la ultima picătură de sânge! Pentru poporul meu!”

„Mi-am propus să fac o altfel de campanie, să fiu un altfel de candidat și cu ajutorul compatrioților mei din SUA/Canada să ajung deputat și să strig de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova, în gura mare, despre plânsul unei generații întregi, a generației 7 aprilie, care a crezut că mai rău decât comunismul nu poate fi nimic. Dar astăzi vedem că este loc și de mai rău! Și mă tem că după 24 februarie o să fie și mai rău!

Un ultim apel către alegători: să încurajeze spiritele libere și curajoase, pe cei care au curajul să spună lucrurilor pe nume! ,,Eu cred cu tărie că sistemul poate învins, că Moldova mai poate fi salvată de pe marginea prăpastiei!”

Live-ul candidatului independent Viorel Savva poate fi vizionat aicihttps://www.facebook.com/savva.viorel/videos/2313921445525031/

Publicitate electorală.